Plejehjemmet Sct. Olaf - her er plads til alle.
Plejehjemmet

Plejehjemmet

Plejehjemmet "Sct. Olaf" er en selvejende institution oprettet af Odd Fellow Loge nr. 121 Aros tidligere heddet Sct. Olaf, derfra navnet på plejehjemmet. Den daværende Sct. Olaf loge blev støttet af byens  to Rebekkaloger, som hedderTerra Nova og Benedikte.


Plejehjemmet blev bygget i 1970 og havde plads til 52 beboere, fordelt i 2 huse. Efter moderniseringen er de 2 huse bygget sammen, sådan man kan gå fra det ene til det andet hus indendørs. 

De 2 huse bliver i stueplan bundet sammen af vores cafebygning og på 1. sal af en glasgang.


Ønsker man at bo på plejehjemmet Sct. Olaf, skal man forinden visiteres til en plejebolig af den kommune man er bosiddene i. Herefter kan man tildeles en bolig på plejehjemmet Sct. Olaf. Tildelingen gøres på lige vilkår, som alle andre plejeboligere i Aarhus kommune. 





Kontrolrapport:        www.Sct Olaf Centret - Køkken .dk

Kontrolrapport:        www.Sct. Olaf Centrets Cafe .dk

Kontrolrapport:        www.Fælleskøkken afd.B 1. sal .dk

Kontrolrapport:        www.Fælleskøkken afd.B stuen .dk

Kontrolrapport:        www.Fælleskøkken afd.A 1.sal .dk

Kontrolrapport:        www.Fælleskøkken afd.A stuen .dk


Cafeen "Sct. Olaf" blev åbnet 5. februar 1990. 


Cafeen severer mad til alle beboere på plejehjemmet. Derudover kan der købes mad, hvis du er boende i vores ældreboliger, gæst, pårørende eller personale.


Den aktuelle åbningstid kan varrier afhæning af, hvad der foregår på plejehjemmet.  Du er derfor altid velkommen til at henvende dig for at, høre nærmere om cafeens åbningstiderne i administratinen på telefon 87368040. Administartionen har åbent alle hverdag. 









Plantegninger af plejehjemmet

Køkken og Cafe

Køkkenliv og hverdagsliv


Maden vi alle spiser her på ”Sct. Olaf” er lavet i vores eget køkken. Faglært personale er madhåndværkerne og alle har de en viden om de forskellige kostformer, der er brug for når der laves mad til ældre. De ældre generationers individuelle madønsker og behov afspejler sig i de værdier plejehjemmet har om at have den enkelte beboer i centrum. Det kan ses på både menuerne i månedens menuplaner (middag/aften) og på de kageanretninger, der sendes til afdelingerne om eftermiddagen.

Hverdagens arbejde i køkkenet er rundet af den gode råvarekvalitet og brugen af økologiske varer. Indtil nu har dette arbejde givet det økologiske spisemærke i bronze. Et mål fremadrettet er spisemærket i sølv. Køkkenpersonalet og deres mad er med til at binde et stort hus sammen i hverdagen og det at være bindeled mellem øvrige faggrupper og deres virke er en vigtig del af køkkenlivet. Når en anledning byder sig bliver der inviteret til ”Åben køkken” for beboerne. Køkkenpersonalet kan modsat også komme ud i de små afdelingskøkkener og arbejde med en madaktivitet med nogle af de beboere, der kan have lyst til det. 

Til de 5 årlige logefester er det ligeledes maden fra eget køkken, der bliver spist, og det er logerne i Aarhus, der på skift serverer for beboerne og deres pårørende.

Caféen ”Sct. Olaf”


Plejehjemmets cafe har indgang fra hovedindgangen og er centralt placeret midt imellem de to hovedbygninger. Herfra er det nemt at komme til alle lejlighederne enten via trapper eller med elevatoren ved opgangene til både A og B.

Cafeen er det naturlige samlingssted for de fleste af de arrangementer og aktiviteter, der foregår på plejehjemmet i løbet af en uge. Pårørende til husets beboere og plejehjemmets naboer, beboerne i ældreboligerne, benytter ofte cafeen i åbningstiden. Herudover har husets beboere og foreninger i nærheden af plejehjemmet mulighed for at leje cafeen til et privat arrangement. 

Medarbejderne i køkkenet kan være behjælpelig med service og andet i forbindelse med et arrangement.

For oplysninger og bestilling kontakt venligst:

Økonoma Susan Lerke Kjær på 87368047 eller mail: suslk aarhus.dk

Prisen er 400,- og lejen dækker lys, varme og rengøring.


Cafeens åbningstid er i øjeblikket, hverdage fra kl. 12.00 til kl. 12.45 Her serveres dagens varme middagsmad og en frokostret. Herudover er der mulighed for køb af smørrebrød og salat. Det er desuden muligt at bestille Take Away af dagens middag for såvel personale som pårørende.